Cała załoga Imec Italian Special

Życzy udanych zakupów

Aktualności

Szanowni Klienci z ŁODZI:

Od 01 lutego 2012r. minimum logistyczne  zamówienia na ŁÓDŻ wynosi 200 zł netto.

Zamówienia składane do godziny 12:00 w dni robocze, będą realizowane tego samego dnia, natomiast złożone po godziny 12:00, będą realizowane w dniu następnym.

 

Przesyłki kurierskie

Zamówiony towar dostarczamy za pomocą  firmy kurierskiej

Koszt przesyłki uzależniony jest od wartości zamówienia, wagi przesyłki i sposobu płatności.

 

 

Pozdrawiamy,

Imec Italian Special


Wielka Promocja na wody Mattoni i Aquila z rabatem 20% dla każdego.

Woda mineralna nasycona Mattoni- woda mineralna o niepowtarzalnym smaku,
który dzięki zbilansowanym minerałom i pierwiastkom śladowym wzmaga
witalność organizmu. Woda o doskonałym smaku idealnie gasi pragnienie.
Ze względu na wyjątkowy smak jest odpowiednim uzupełnieniem każdego dania.
 Woda Mattoni jest wodą wyselekcjonowaną przez IBA => Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów

 W ofercie dostępne są butelki o zawartości 0,75l i 0,33l.

 

Woda Aquila to lekko mineralizowana woda źródlana o pysznym delikatnym smaku.
 Wyłania się z głębi skał wulkanicznych w dziewiczo czystym przyrodniczo regionie Karlowych Varów.
Oczyszcza organizm od wewnątrz dodając uroku na zewnątrz.

W ofercie dostępne są butelki o zawartości 0,75l i 0,33l.

 


Bottarga is one of the hallmarks of Sardinian and of Sicily, food culture. Its history can be traced back to the dawn of civilisation, to the Phoenicians who already 3000 years ago began to salt and dry grey mullet roe. We know from ancient writers that this delicacy was produced along the banks of the Nile and it would seem that traces of it have even been found inside the Egyptian pyramids. Its method of preparation has remained unchanged over the centuries: the roe is cleaned, salted, pressed and dried. The advent of modern technology has not altered the procedure followed: each sac of roe is prepared separately and the whole production process is performed by hand, but in full respect of the strictest hygiene standards. Bottarga has high protein content and is very rich in Omega3 fatty acid; it is amber in colour and has a decided yet delicate flavour. Stylish and versatile, cut into wafer-thin slices it is an excellent match with fresh vegetables as an ingredient in delicious salads. A joy to the palate on crispy-hot croutons with a trace of butter, or sprinkled and grated over pasta dishes.

 


48-letni Włoch Massimo Bottura, właściciel restauracji "Osteria Francescana" w Modenie na północy został wybrany najlepszym kucharzem świata.

 

 

Takiego wyboru dokonała Światowa Akademia Kuchni w Paryżu - ogłosiły z dumą włoskie media. 

Największym powodem do radości w Italii jest to, że Bottura wyprzedził legendarnego Hiszpana Ferrana Adrię, twórcę słynnej kuchni molekularnej. Co ciekawe, w 2000 roku, jak się teraz przypomina, Adria po odwiedzeniu jego osterii, zaprosił go do Hiszpanii. Tam włoski kucharz poznał tajniki kuchennego laboratorium hiszpańskiego kolegi. 

Obecny sukces szefa kuchni świętowany jest w całym regionie Emilia Romagna, gdzie Bottura jest najbardziej znany. Okrzyknięto go od razu ambasadorem najlepszych tradycji kuchennych tamtych stron Włoch, słynących ze znakomitego jedzenia.

 


 

 

  

Wraz z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy Jerzego Owsiaka zagraliśmy w niedzielę 09.01.2011 roku w Manufakturze. Dzięki naszemu sponsoringowi Sztab Orkiestry zasilony został pokaźną kwotą z licytacji Szynki Parmeńskiej. W tym roku pieniądze zebrane przez Orkiestrę Świąteczną przeznaczone zostaną dla dzieci z chorobami urologicznymi i nefrologicznymi.


 

Co się dzieje w przygotowaniach do wielkiego Konkursu Bocuse D'Or?

Poczytajcie...

 


 

 

Razem z p. Rafałem Jelewskim przygotowujemy się do Konkursu Bocuse d' Or, który odbędzie się w Lyonie w roku 2011.

 

Pan Rafał Jelewski napisał o nas:
Nasz problem z żabnicą rozwiązany! Kłopot ze zdobyciem dobrego
jakościowo towaru rozwiązała nam firma IMEC ITALIAN SPECIAL, która
zobowiązała się dostarczać nam żabnicę do potrzeb naszych treningów. Po
pierwszych próbach potwierdzamy doskonałą jakość dostarczanych ryb. Już
...wkrótce będziecie mogli sami ich spróbować!

 


 

Urodziny Secesji Piotrkowska 89

Razem z Restauracją "Jak Pragnę Wina" uczestniczyliśmy w Urodzinach podwórka nr 89 przy ulicy Piotrkowskiej.

Z naszych produktów wyśmienity kucharz z Toscanii p. Alessandro wyczarował potrawy, które zachwyciły wszystkich gości. Była to świetna okazja do miłego spędzenia czasu przy dobrym winie, wyśmienitej włoskiej kuchni i muzyce.

Zdjęcia

 


 

Open Porche Poznań 2009

Międzynarodowy Turniej Tenisowy Open Porche 2009 zakończył się uroczystym bankietem dla 300-tu gości  w Restauracji  "Villa Magnolia". Firma Imec Italian Special była głównym sponsorem imprezy kulinarnej. Z naszych produktów były wykonane wszystkie dania i potrawy, które zachwyciły wszystkich uczestników, wśród których nie zabrakło znanych artystów, aktorów i Vip-ów...

Zdjęcia